GRATIS JE TEKST CHECKEN?

Klik hier

Meer over tekstschrijver Hans Fontijn

Ik ben afgestudeerd sociaal wetenschapper (Universiteit van Amsterdam, specialisatie onder meer Communicatie), maar ik moet het in mijn vak als tekstschrijver en presentatiecoach vooral van mijn levenslange belangstelling voor taal, tekst en imago hebben.

Communicatievak

Dat begon, zoals bij veel vakgenoten, met de dictees op de basisschool. Kreeg een vervolg in de spreekbeurten, verslagen en schoolkranten op de middelbare school en explodeerde toen ik na mijn studie in het communicatievak terechtkwam.

Zoals tanden poetsen

Daar ging ik schrijven zoals anderen hun tanden poetsen: dagelijks meerdere keren, blik op oneindig en een onderbewustzijn dat voortdurend bezig was met woorden, zinnen, koppen, slogans en opmaak. Het leek een virus waar geen middel tegen bestand was.

Toen ik na 15 jaar van het communicatievak naar het managementvak overstapte, bleef het virus. Minder heftig, maar onmiskenbaar aanwezig. En wat erbij kwam: het plezier om andere mensen te leren schrijven en zich te presenteren.

DNA

Schrijven, adviseren en coachen is mijn hele loopbaan leuk gebleven. Ik heb het voordeel dat ik uit een familie van reclamemakers, marketingmensen en communicatiespecialisten kom; dat stimuleert. Bovendien staak je al op jonge leeftijd het puberale verzet tegen andersoortig werk. Want tegen dna is geen verzet mogelijk.

Welkom

Ik hoop dat ik je via hansfontijn TEKST mag laten delen in het plezier dat ik aan schrijven en presenteren beleef. Je bent van harte welkom. Ik werk door het hele land en heb mijn werkplek in Naaldwijk.

Wil je meer weten over mijn loopbaan? Of wil je contact opnemen?

LinkedIn-profiel  CV  Contact